luni, 7 iunie 2010

Intregul de fericire


i am the one that nothing can be done without him.
acceptamentul nu poate fi optinut intradevar si constient fara a lupta in orice mod ptr a dovedi contrariul
-Dragostea este restul iubirii
-A iubii inseamna a te daruii altcuiva de bunavoie si constient (inconstientza este doar prostie) in acest univers de bestii indragostite iubirea este tot mai rara, dragostea este confundata cu iubirea si deci devine un sentiment comun intre cele 2, dar in adancul nostru simtzim ca nu e tot una a iubii cu a fi indragostit, dragostea este mai degraba un sentiment care vine in ajutorul mai multor persoane oferit de una singura si tot asa fiecare in parte ofera dragostea sa marginit nu in totalitate, adica e mai la indemana sa ajutzi pe altzii ptr a obtine faima sau prestigiu sau doar prieteni care mai apoi si aceste elemente folosesc si intra incet incet in caracterul individului spre al servi dealungul vietzii, dupa moarte toate acestea dispar.
-Iubirea insa este altceva, un sentiment profund si foarte bine ascuns, el este inconjurat de teama de a nu face prostii, iar aceasta teama sau frica duce la nesigurantza, intradevar ptr a ajunge la acest sentimeny trebuie mai intai dragoste si abia dupa aceea se transforma in iubire. Putem iubii doar o singura persoana nu mai multe, putem face doar ptr o singura persoana ceea ce nu putem face ptru mai multe, prin iubire realizam imposibilul iar cand o facem il asternem sfiosi la picioarele persoanei pe care o iubim si de care am fost indragostitzi, dupa iubire nu mai este dragoste decat ca forma de exprimare, dar sentimentul se numeste daruire, poate fi asociat cu sacrificiu (nu cu sacrificare), te sacrifici cate putzin in sperantza ca obtzii de doua ori mai mult si asa este, dar obtzinand de soua ori mai mult dai de doua ori mai mult data viitoare, pentru ca in iubire nu exista vanitate, in dragoste da, dai de 2 ori mai mult ptr ca cine tzi-a dat meritat tot binele din lume, dai mai mult mereu ptr ca meritul celui care tzi-a dat este si el la fel de mare, intr-un sfarsit celalalt te convinge de daryirea totala, adica itzi da increderea in tine asa cum o aveai cand erai copil, itzi da sigurantza ca este proprietatea ta ptr ca itzi iarta fara urmari orice gresala atata timp cat o recunosti si te caiesti ptr ea, itzi da oportunitatea sa gasesti de unul singur puterea necesara de a fi stapan langa stapana (ptr ca stapanitzi amandoi acest sentiment in mod egal si fara bariere intre voi, si in acelasi timp toate bunurile coexistente si dobandite impreuna) sigurantza zilei de maine inseamna iubire, inseamna a face pentru celalalt si viceversa. Sa zicem ca am vb doar de barbatzi .
-Sa vb si despre femei. Oare ce il face pe barbat sa se indragosteasca la o femeie?
-Farmecul ei personal multzi il vad in frumusetzea ei, si recunoastem ca e frumoasa si merita sa fie dorita, dar oare acest lucru nu se va transforma intr-o arma care se va intoarce impotriva barbatului? Este clar ca orice barbat ar dori-o unii poate ar face mai mult decat ar putea face precedentul si atunci ea nu va zbura ca o albinutza gingasa in alt stup (asta ar insemna sa se transforme in bondar)? Si in general asa este ptr ca o femeie fara demnitate asa ar face, s-ar arunca in bratzele cui da mai mult, dar dc a ales sa-l nenoroceasca pe primul? ptr ca si el are meritul lui, cel putzin daca nu era el nu l-ar fi intalnit pe al doilea,(stiu ca o sa imi datzi in cap cu destinul dar eu zic ca nu e asa, voi avetzi dreptul sa credetzi ce vreti) dar al doilea nu ar trebuii sa se gandeasca ca ar putea obtzine aceeasi rasplata ca si primul daca va veni un al treilea? Si va veni cu sigurantza si un al 4-lea si asa mai departe, dar acea femeie nu mai e tanara, si frumusetea ei nu mai este, si acum are in fata o perioada din viatza ei de regrete si amintiri neplacute ptr ca omul la batranetze descopera esentza vietzii si anume convietuirea in orice conditii, cand ne hotaram sa facem pasul acela maret in casatorie ar trebuii sa ne gandim mai ales la anii singuratatii care vor venii si nu cu cine vrem sa-i impartim ci cine ar vrea sa ii imparta cu noi.
-Deci... femeia care isi alege cuibul langa barbatul care se dovedeste sa o merite ar trebuii sa stie la ce se inhama, si asta inseamna ca stie cu sigurantza ca va fi fericita pe viitor si sotul ei nu o va parasii pentru nimic in lume, asta trebuie sa insemne caminul (cuibul) statornicie si stabilitate, e din ce in ce mai prost inteleasa aceasta casatorie deoarece tinerii cred ca-si pot permite orice fara limite, iar asta nu e posibil, a nu avea limite inseamna a fi singur, a nu-ti pasa de nimeni, deci clar nu itzi pasa nici de celalalt chiar daca impreuna facetzi orice fara limite.
Pentru un barbat femeia este oglinda sufletului sau in care ea insasi se oglindeste, femeia care se ingrijeste de barbatul sau este FEMEIE, restul sunt niste coplile in devenire si departe de a fi femei. A fi femeie inseamna a accepta statutul de muza a celui care are puterea de a face ceva ptr acea muza, inspiratia celui care stie sa o descopere si sa faca mai frumoasa familia (relatiile stabile de o jumate de ora nu fac parte din familie), ar trebuii sa fie constienta ca fara ea nu ar exista nici el si nu ar trebuii sa profite de acest lucru ci sa-l imbunatateasca impreuna cu el, pentru ca numai impreuna formeaza un intreg, iar nu asta este ceea ce ne dorim? nu pentru asta luptam? ca in schimbul acestor sentimente urmate de fapte duse la bun sfarsit sa obtinem fericirea care am visato de mici, acel sentiment de bine profund si sublim pe care itzi doresti sa-l impartzi cu cel de langa tine care tzi-a fost mereu alaturi si care il merita cu desavarsire. Suna mai mult a indemn, pentru ca azi in anii 2010 tot mai multr cupluri se despart la foarte scuri timp dupa casnicie, dar uitatzi-va inapoi la parintzii vostrii si nu ascultati ce spun ei, cat de greu le-a fost si cum a fost de dura viatza, ptr ca ei vor tot binele din lume ptr voi, dar oare nu asta i-a facut mai buni, greutatile vietzii, incercarile vietzii si statornicia relatiei parintilor a facut ca voi sa cresteti mari si frumosi, intelegerea lor fatza de voi, uitativa in trecutul lor si luati exemplu.
-Si acum ca am stabilit ce este barbatul langa femeie si femeia langa barbat, ce formeaza impreuna respectiv familia si am aratat si urmarile sa vb despre fericire.
-Cum nu poate esista de unu singur inseamna ca trebuie sa o castigi prin cineva si trebuie sa-l faci pe acel cineva sa tzi-o daruiasca ca in momentul imediat urmator sa o imparti cu el si viceversa. Se intampla mai des ca aceasta lupta de idei sau idealuri din interiorul cuplului sa nu fie la fel, adica sa nu imparta aceleasi idei si atunci se provoaca apogeul relational, dar oare n-ar fi mai bine sa foloseasca cuvintele ptr a se intelege si a convenii la un comun acord? oare n-ar trebuii sa mai lase cate un pic de la ei oamenii in relatie? poate nu are dreptate unul sau celalalt, poate experientza de viatza il face pe celalalt sa devina chiar vehement in sustinerea ideilor care in urma lor se vor infaptuii fapte care trebuie sa aiva urmari bune, dar deja urmarile nu mai au loc si fapta este ucisa inca din fasa si ideile amandoua deabia au forma fatului, e la fel ca un avort. -Deci cumpatati bine si impreuna decizia unuia singur care are urmari doar ptr el sau pentru amandoi, asta inseamna sa iubesti, sa accepti si adevarul celuilalt (cel putin o sa il cunoasteti mai bine, cand te certzi cu cineva atunci il cunosti cu adevarat, dar si cand te cearta il cunosti, inseamna ca ii pasa).
-Iubirea este un sentiment comun care te face fericit si pe cel de langa tine. *Iubesteti aproapele ca pe tine insuti* oare nu asta inseamna? Dc oamenii inteleg asta la nivel de prieten, aproapele tau inseamna cel care itzi este aproape si te ajuta, atat la bine cat si la rau, poate fi interpretat ca prieten, dar spune clar *aproapele* deci cel ce itzi e mereu aproape nu poate fi decat cel de care te legi de buna voie si el de tine la fel, Spune clar si la singular deci?... este doar unul singur pe care trebuie sa-l iubesti ca pe tine insuti iar pe restul sa-i accepti asa cum sunt ei, da-le si lor putzin din putzinul tau dupa merit si poate o sa va faca fericiti pe amandoi candva, desi e relativ probabil sa se intample dar in speranta de a se intampla candva.
-O relatie chiar si de prietenie nu se poate destrama decat din interior, nu e exclus sa fie si "un oarecare ajutor din afara" adica o influenta rau intentionata poate din invidie sau pentru a obtine altcivela ce tu vei pierde, prin inlaturarea ta cucereste altcineva (doi se bat si al 3-lea castiga, sau dezbina si cucereste e acelasi lucru)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu